2023. május 8., 15:06

Még nem kapta meg az 1,4 milliót Vlčan cége

Egyelőre nem került folyósításra Samuel Vlčan megbízott mezőgazdasági miniszter Reko Recycling nevű cégének a Környezetvédelmi Minisztérium pályázatán megítélt 1,4 millió eurós támogatás.

Samuel Vlcan
A szlovák tárcavezető előadása közben
Fotó: ma7.sk

Ezt hétfőn közösen jelentette be Eduard Heger megbízott miniszterelnök, és Ján Budaj megbízott környezetvédelmi miniszter .

A rendelkezésemre álló információk szerint nincs a számláján egy euró sem"

– mondta Heger. A megbízott kormányfő vizsgálatot rendelt el, melynek célja, hogy megállapítsák, törvényes volt-e a támogatás. Ha nem, akkor a folyósítási folyamatot leállítják.

Heger reagált az OĽANO elnöke, Igor Matovič állításaira is. Matovič azt állította, Vlčan jelöléséről Hegertől értesült. Heger viszont emlékeztetett, az elnök minden standard pártban beavatkozhat, ha nem ért egyet valaki jelölésével a miniszteri posztra.

A megbízott mezőgazdasági miniszter csütörtökön jelentette be lemondását, miután Robert Fico, az ellenzéki Smer elnöke felhívta rá a figyelmet, cége, az izsai szeméttelepet üzemeltető Reko Recycling 1,4 milliós pályázatot nyert Ján Budaj minisztériumában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.