2021. július 21., 15:13

Matovičot aggasztja a Za ľudí belső harca, reméli, hogy Kolíkováék továbbra is támogatják a kormányt

A pénzügyminiszter Igor Matovičot (OĽaNO) aggasztják a Za ľudí pártron belüli politikai és hatalmi játszmák.

Fotó: TASR

A pénzügyminiszter úgy érzi, hogy

nem az emberek akaratát tartják prioritásnak, hanem azt, hogy a párton belül az egyik szárny megerősödjön.

Matovič bízik abban, hogy a Mária Kolíková igazságügy-miniszter körül csoportosulók tagjai továbbra is a kormányt támogatják majd, ha az igazságügyi minisztérium államtitkári pozíciójából leváltott Michal Luciak visszaül a parlament padsoraiba.

Sajnálom, hogy ilyen politikai játszmák zajlanak a pártban, mintha már nem is az emberek érdekeit tartanák szem előtt, hanem az a fontos, hogy melyik szárny az erősebb

- mondta Matovič hozzáfűzve, azzal, hogy Michal Luciak visszatér a parlamentbe, Kolíková csapatát fogja erősíteni. Reméli, hogy a Za ľudín belül ez a szárny továbbra is a kormánykoalíciót támogatja majd.

Matovič arról is beszélt, hogy a koalíciós tárgyalásoknak két része van. Az egyik, amelyiken csak a koalíciós képviselők vesznek részt, és a másik, amelyiken csak a pártelnökök. A pénzügyminiszter elmondása szerint az előbbin Mária Kolíková is ott szokott lenni, és továbbra is részt vesz rajtuk. Azokon az üléseken, amelyeken csak a pártelnökök vesznek részt, Kolíková értelemszerűen nem szokott járni, és ez nem fog változni a jövőben sem.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.