2023. március 30., 15:31

Matovičék kizárólag azokkal lépnek kormányra, akik támogatják az 500 eurós választási jutalmat

Az OĽaNO csak azzal a feltétellel lép bárkivel kormányra a szeptemberi választást követően, ha leendő szövetségesük hozzájárul az 500 eurós választási jutalom kifizetéséhez- jelentette ki Igor Matovič pártelnök. Az ötletét "B-tervnek" nevezte el.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Igor Matovič mindezt azt követően jelentette be, hogy

a parlament szerdán elutasította azt a módosító javaslatot, amely szerint 500 eurót kapnának azok, akik részt vesznek a szeptemberi előrehozott választáson.

Matovič szerint a javaslatra azért volt szükség, mert meg kell akadályozni, hogy a „maffia” és a szélsőségesek visszatérjenek a hatalomba. Az OĽaNO elnöke szerint az elkövetkező választások lehetnek az utolsó demokratikus választások, így mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy olyanok is elmenjenek szavazni, akik általában távolmaradnak az urnáktól. Matovič azt sem bánná, ha emiatt más pártok őt elutasítanák.

Az OĽaNO vezetője leszögezte, nem hajlandó visszavonni a módosító törvényjavaslatot.

Matovič az elképzelést azért nem tartja választási korrupciónak, mert szerinte ilyen alapon minden választási ígéret annak minősülne, amely anyagi gyarapodással kecsegteti a választókat.

Matovič szerint ha a törvényjavaslat nem lesz alkotmányellenes, akkor a javaslatot bármi áron érvényesíteni fogják. A pártelnök szerint ha ez sem sikerül, akkor bejelentik a „C-tervet".

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.