2024. január 28., 12:40

Matovičék csak kedden döntenek

A Slovensko mozgalom jelenleg is tárgyal saját jelölt indításáról az elnöki palotáért vívott csatában. Mindeközben Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter nem zárta ki, hogy Andrej Danko és Štefan Harabin között megállapodás születhet a kampányban. Tomáš Taraba (SNS) környezetvédelmi miniszter és Michal Šipoš (Slovensko) frakcióvezető erről is beszélgetett a TA3 vasárnapi vitaműsorában.

Sipos Matovic
Fotó: TA3

A Slovensko mozgalom január 30-án, kedden jelenti be véglegesen az elnökjelöltről szóló döntést. A médiában olyan nevek kapcsán voltak találgatások, mint Marek Krajčí vagy Igor Matovič, de Šipoš sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta ezeket a találgatásokat. Majd hozzátette, hogy "az egyik jelölt, akit mérlegelünk, Marek Krajčí".

Taraba szerint az SNS-nek képesnek kell lennie arra, hogy saját jelöltet állítson az elnöki palotáért folytatott harcban, "tekintettel arra, hogy történelmileg ez a legrégebbi párt". A párt végül a vezetőjét, Andrej Dankot indítja.

"Szerintem nem kizárt, hogy egy bizonyos szakaszban még lehet megállapodás, akár Harabin úrral, hogy ő Dankót támogatná, vagy Danko Harabint" - mondja Taraba az elnökválasztás első fordulójáról.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.