2022. augusztus 30., 14:03

Matovič szeretné, ha Ivan Korčok miniszter maradna az SaS távozása után is

Az OĽANO elnöke, Igor Matovič pénzügyminiszter azt szeretné, ha Ivan Korčok (SaS-jelölt) a külügyminisztérium élén maradna azt követően is, ha az SaS kilép a kormányból. Korčok azonban nem látja megalapozott okát a miniszteri poszton maradásának.

ivan korčok
Fotó: TASR/AP

"Örülnék, ha Ivan Korčok a kormány tagja maradna, és nem távozna a többi SaS-es miniszterrel együtt" – jelentette ki Matovič a közösségi oldalán. Korčok maradását szorgalmazza Eduard Heger miniszterelnök is.

Két és fél éve keresett meg az SaS, mint párton kívülit, és párton kívüli maradtam azóta is. De nem találok meggyőző okot arra, hogy a posztomon maradjak, amikor az engem jelölő pártnak ekkora fenntartásai vannak a munka folytatásával kapcsolatban"

– válaszolta Korčok. A hivatalban maradása azonban véleménye szerint jelenleg, „amikor teljesen tisztázatlan, milyen módon akar kormányozni Eduard Heger kormánya és a maradék három párttal", mondhatni, másodlagos kérdés.

Sulík pártjának reakciója nem váratott sokáig magára

„A Szabadság és Szolidaritás párt felszólítja Igor Matovičot, hogy mondjon le a posztjáról, ha valóban érdeke, hogy Ivan Korčok külügyminiszter maradjon” – írja a párt a pénzügyminiszter Facebook-bejegyzésére reagálva.

Ha ez nem történik meg, szerdán mind a négy SaS-e miniszter lemond.

Amint arról az SaS beszámolt, Matovičnak két hónapja volt a válság megoldására, amelyet Sulík pártja szerint ő maga okozott a viselkedésével. "Az OĽaNO-nak egységesítenie kellene az álláspontját azt illetően, hogy valójában mit akar, hiszen Gyimesi György néhány órája például azt írta Ivan Korčokról, hogy egy farizeus. Jelenleg azonban éppen az OĽANO politikája farizeus" - tette hozzá válaszul az SaS.                  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.