2022. szeptember 19., 18:08

Matovič: Sulík azt hiszi, ő a miniszterelnök

Feje tetejére állított követelés az SaS részéről, hogy az ő javaslatait vitassák meg a parlamenti ülés elején – jelentette ki Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽANO elnöke. Szerinte az SaS egy része így akarja zsarolni a kormánykoalíciót, de reméli, hogy végül a párt másik szárnya győz, amely Matovič szerint nem akarja blokkolni a parlamenti ülést, például az energiaválság miatt.

Igor Matovič
Fotó: TASR

„Valaki azt hitte, hogy ő a miniszterelnök, és hogy diktálhat, hogyan működjön a parlament. Hogy csak az ő javaslatai legyenek elfogadva, és ha ez megtörténik, majd eldönti, hogy tárgyal-e velünk a mi javaslataink lehetséges elfogadásáról. Tényleg a feje tetejére van állítva az egész” – jelentette ki Matovič az SaS javaslataival kapcsolatban.

Az új koalíciós szerződésről azt mondta, szerinte az eddigit is jónak tartják a partnerek.

„Jó szerződés volt, csak az egyik koalíciós partner úgy döntött, hogy felrúgja” – jegyezte meg. Hozzátette, a koalícióban ezért az a megegyezés született, hogy csak apró változásokat eszközölnek.

Matovič azt is közölte, az energiaválsággal kapcsolatos intézkedéseket fokozatosan jelenti be a kormány, ahogy megegyezés születik róluk. „Csehországgal összevetve kényelmesebb helyzetben vagyunk, mert a magasabb árak nem érintik a háztartásokat, és az év végig nem is fogják. Nem azt akarom mondani, hogy van elég időnk, akár több hónap is, de bízom benne, hogy néhány héten belül rendezzük ezt a kérdést” – jelentette ki.

A pénzügyminiszter arról is beszámolt, hogy éppen most írta alá az alap- és középiskolák támogatásáról szóló további 30 millió eurós intézkedést. A pénzt a megemelkedett költségek fedezésére fordíthatják.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.