Matovič nagyon reméli, hogy ez volt az utolsó obstrukció az SaS részéről

2020. április 30., 17:37
ma7 | TASR

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő bízik benne: az, hogy Jana Cigániková (SaS) koalíciós képviselő nem vett részt a kormányprogramról való parlamenti szavazáson, az utolsó obstrukció volt az SaS párt részéről. Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért és digitalizálásért felelős miniszterelnök-helyettes szerint ez az SaS belső ügye, amelyre a pártnak kell megoldást találnia.

Fotó: TASR
Nagyon remélem, hogy ez volt az utolsó obstrukció az SaS párt részéről, és mostantól vége ennek a dacoskodásnak”

– jelentette ki csütörtökön újságírók előtt Matovič.

A szavazáson nem volt jelen Alexandra Pivková (Za ľudí) sem. Remišová ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy a képviselő nem tudott részt venni a szavazáson.

Anna Zemanová, az SaS frakcióelnöke a TASR hírügynökségnek kifejtette: Cigániková távolmaradása nem azt jelenti, hogy nem támogatja a kormányt.

Az SaS minden képviselője támogatja a kormányt, hangsúlyozta Zemanová, hozzátéve: Cigániková korábban már megindokolta a döntését.

Az SaS képviselőnője múlt héten kijelentette: nem érthet egyet egy olyan kormányprogrammal, amelynek része az egységes egészségbiztosító rendszer bevezetése.

Igor Matovič (OĽaNO) kormánya csütörtökön bizalmat kapott az SZK Nemzeti Tanácsától. A kormányprogramot elfogadta és a kormánynak bizalmat szavazott 93 képviselő a jelen lévő 141-ből.

Kövesse facebook oldalunkat is!