2022. december 15., 12:31

Matovič hűséges marad Szlovákiához

Igor Matovič mai sajtótájékoztatón bejelentette, kész lemondani, ha az SaS visszavonja a bizalmatlansági indítványt. A média képviselői előtt újra egy megható szöveget olvasott fel, amelyet a közösségi oldalán is közzétett.

Igor Matovic
Fotó: TASR

Már a cím is sokat ígér: Hűséges Szlovákiához.

"Az SaS-es kollégák határtalan lojalitást és hűséget ígértek a demokratikus választóknak Szlovákia előtt. A koalícióból való kilépés után pedig konstruktív ellenzékiséget. Ami most történik, mindenki láthatja.

Ma 17 órakor a korrupt maffia szavazatai döntik el a koalíció sorsát, amely ellen egykor együtt harcoltunk. Az általuk fasisztának nevezett emberek szavazata fog ma dönteni. És a döntő szavazat azé lesz, akinek a lelkiismerete egyik napról a másikra titokzatosan megváltozott.

Szlovákiának feltétlenül békére van szüksége. Ezek az események azonban zavart okoznak. A mostani kormánybuktatás teljes káoszt és nehézségeket okoz az embereknek a költségvetés elfogadásának hiányában, és rendkívüli gazdasági károkat az államnak.

Két fő céllal szálltam be a politikába, hogy a korrupt politikusokat eltávolítsam a hatalomból, és a megspórolt pénzt a gyermekes családok kezébe adjam. Soha nem hátrálok meg, de a túszokkal még jobban törődöm. Ma azonban Szlovákiában minden ember túsz. 

Ezért felajánlom az SaS-nek a lemondásomat.

Az ajánlatom akkor érvényes, ha az SaS-klub visszavonja a kormányzattal szembeni bizalmatlansági indítványt, és a bemutatott formában támogatja az állami költségvetés tervezetét, hogy az emberek végre megszűnjenek a politikai játszmák túszai lenni.
Kérem a választóim megértését is. Ez nem árulás, csak a meccsünk következő része."

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.