2023. szeptember 20., 09:28
Frissítve: 2023. szep. 20. 10:45

Ma sem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését

Szerdán reggel sem sikerült megnyitni a szlovák-magyar határ ellenőrzéséről szóló rendkívüli parlamenti ülést.

szlovák parlament
Fotó: TASR
A képviselők nem fognak tárgyalni a szlovák-magyar határ ellenőrzéséről, ugyanis szerdán sem sikerült megnyitni a rendkívüli ülést, a parlament nem volt határozatképes. Juraj Blanár berekesztette az ülést.

Csupán 57 képviselő volt az ülésteremben, így a törvényhozás határozatképtelen volt. Peter Pčolinský (Sme rodina), a parlament alelnöke 10.05-re hirdette meg az újabb szavazást.

Az ülést a Smer-SD kezdeményezte, azt követeli, hogy a kormány ideiglenesen rendelje el a magyar határ ellenőrzését az illegális migráció megakadályozása érdekében ezen a belső schengeni határszakaszon.

Javaslata szerint megfelelő létszámú erőket kell a határra vezényelni a rendőrség és a hadsereg állományából.

Robert Fico: Nincs értelme újabb ülést megnyitni az illegális migrációval kapcsolatosan

A Smer elnöke, Robert Fico szerint nincs értelme újra próbálkozni a rendkívüli ülés újabb megnyitásával, mert a pártok nagy része nem hajlandó tárgyalni az illegális migrációról.

Elmondása szerint a helyzet nagyon komoly, Szlovákia biztonságáról van szó, a parlament pedig nem hajlandó erről tárgyalni.

Fico hangsúlyozta, hogy a parlamentben valójában van elég képviselő ahhoz, hogy a rendkívüli ülést megnyissák, de a Sme rodina kivételével senki nem hajlandó az illegális migrációról tárgyalni. A Smer elnöke bírálja, hogy a rendőrség nem képes elegendő rendőrt küldeni a szlovák-magyar határra. Pártja ezért azt kéri, hogy a kormány rendelje el a szlovák-magyar közös határ feletti ideiglenes ellenőrzést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.