2019. december 14., 12:04

Közlekedés: Az utak többsége nedves, néhol hókásás

A szlovákiai utak többsége nedves. A hágókon Facskó (Fačkov), Dóval (Donovaly), Ördöghágó, (Čertovica), Príslop, Erdőköz (Zbojská), Garamfő és Vernár, illetve a dobsinai átjárón hókásás utakra lehet számítani.

havas út
Fotó: Pixabay

Az utak járhatóak, az útfelület többségében nedves, a hegyvidékeken számítani lehet friss hóra, kásás hóra, vagy letaposott hóra, 1-3, néhol akár 5 centiméteres vastagságban. Krasznahorkaváralja felett, illetve Dobsina felett Imrikfalva környékén 10 centiméterrel is számolhatunk.

Köd nehezíti az utazást Zsarnóca környékén, a Felső-Garam mentén, Garamszentbenedeken, illetve Zólyom felett Lucatő és Szliács környékén.

Tiszolc és Murány közötti út csak a 3,5 tonna alatti járművek számára átjárható. A Dóvali hágót nem használhatják a tíz méternél hosszabb járművek. A Bajmóc melletti Sújtó (Šútovce), és a Zsarnóca és Oszlány közötti Pálosnagymező (Veľké Pole) az egész téli szezon alatt zárva van a tíz méter feletti járművek számára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.