2023. február 27., 17:26

Korrupcióval vádolják Ján Slotát, az SNS volt elnökét

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze hétfőn korrupció miatt benyújtotta a vádiratot a Speciális Büntetőbíróságra (ŠTS) Ján S., az SNS egykori elnöke, Zsolna  volt polgármestere ellen – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, a Főügyészség (GP) szóvivője.

Ján Slota
Fotó: TASR
Február 27-én a Legfelsőbb Ügyészi Hivatal ügyésze vádat emelt J. S. ellen kenőpénz elfogadásában való bűnrészesség miatt"

 - mondta a szóvivő.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója 2022 márciusában indított büntetőeljárást Ján Slota ellen vesztegetés ügyében, az ügy a Zsolnai  Kerülei Bíróság 2018-as egyik határozatának befolyásolásával kapcsolatos. Később korrupcióval is meggyanúsították Slotát.

A nyomozó tavaly tavasszal indítványozta az expolitikus előzetes letartóztatásba helyezését, de a Speciális Büntetőbíróság szabadlábra helyezte, és a gyanúsítottat pártfogó felügyelet alá helyezte. A Legfelsőbb Bíróság ezután szigorította a döntést, és a gyanúsítottat nyomkövető viselésére kötelezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.