2024. február 11., 16:11
Frissítve: feb. 11. 16:32

Kormánypárti honatya: Nem lesz rendkívüli parlamenti ülés hétfőn

Hétfőn (február 12-én) nem lesz vita Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter menesztéséről, mivel a parlament nem lesz határozatképes.

Talán később meglesz
Mária Kolíková - Roman Michelko
Fotó: TASR/ma7

Ezt Roman Michelko (SNS), a parlament kulturális és médiabizottságának elnöke mondta a TV Markíza Testre szabva című beszélgetőműsorában, egyúttal utalt arra, hogy a törvényhozás máskor foglalkozik majd a javaslattal.

Bejelentette, hogy a miniszter nem tud részt venni a hétfői ülésen.

Már régóta tervezett szolgálati útra megy"

- magyarázta. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Šimkovičová a parlamentben kíván reagálni a menesztésére vonatkozó indítványról és az ellene felhozott érvekről. A  miniszterasszony bejelentett hétfői távolléte miatt a parlament nem lesz határozatképes, és az ülést nem nyitják meg.

Mária Kolíková, az SaS képviselője egyetért azzal, hogy a miniszternek jelen kellene lennie egy ilyen ülésen, és lehetőséget kellene kapnia a felszólalásra.

A műsorban az elnökválasztás is téma volt.

Michelko szerint ha a választások előtti felmérések folyamatosan azt mutatják, hogy Andrej Danko nem a legkedveltebb a nemzeti-konzervatív jelöltek közül, nem kizárt, hogy néhány nappal az elnökválasztás első fordulója előtt lemond a jelöltségéről, és az SNS más jelöltet ajánl a szavazóinak.

Hangsúlyozta azonban, hogy a nemzetiek vezetője mindenképpen beszáll a kampányba és az első vitákba.

Ez a vélemények és elképzelések bemutatásának terepe, hiba lenne nem élni egy ilyen lehetőséggel"

- mutatott rá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.