2023. október 6., 10:26

Kormányalakítás: Taraba szerint az SNS egységes

A TV Joj kereskedelmi csatorna csütörtök esti Élére állítva című műsorában Tomáš Taraba, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) színeiben képviselői mandátumott szerzett politikus pártja esetleges kormányba lépésének feltételeiről beszélt.

Ők belépnének
Tomáš Taraba
Fotó: TASR

A párt prioritásai között szerepel az élet védelme, a nemzeti parkok övezetesítése, a vállalkozói közeget sújtó bürokrácia leépítése.

Amennyiben ezek és a párt további fontos programpontjai teljesülnek, az SNS elképzelhetőnek tartja, hogy a Smer-SD-vel és a Hlas-Sd-vel közösen kormányt alakítson.

Taraba szerint a párt egységes és bízik abban, hogy Andrej Danko elnöknek sikerül elérnie, hogy az SNS választási programjának legfontosabb pontjai beépüljenek a kormányprogramba.

Ellenkező esetben komoly problémánk lenne egy olyan kormányt támogatni, amelynek programjából hiányoznának azok a szempontok, amelyek alapján a választásokon bejutottunk a parlamentbe"

- fogalmazott a politikus.

Taraba nem gondolja, hogy létezhetne jobb koalíció, mint a Smer-SD, Hlas-SD és az SNS összefogása. A másik alternatíva a Progresszív Szlovákiával tarthatatlan volna.

A kormányalakításra Robert Ficonak adott tizennégynapos határidőt túl rövidnek tartja, de bízik abban, hogy minél előbb sor kerül az alapvető keretek kialakítására.

Taraba úgy látja, hogy Hamran István országos rendőrfőkapitány politikai hivatalnokként áll a rendőrség élén, akiben senki sem bízhat.

Bármilyen kormány jön létre, Hamran pozíciója tarthatatlan"

- szögezte le Taraba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.