2022. december 21., 17:24

Kollár támogat egy új parlamenti többséget, ha előrehozott választás lesz

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök abban az esetben támogatja egy új parlamenti többség kialakítását legalább 76 képviselővel, ha cserébe júniusban vagy szeptemberben előrehozott választás lesz az országban. A módosított állami költségvetéssel kapcsolatban nincsenek kifogásai, elfogadását a legfontosabb feladatnak tartja, hogy célba lehessen juttatni a lakosságnak szánt anyagi segítséget.

boris kollár
Fotó: TASR/AP

Az új parlamenti többségről szerinte Eduard Hegernek (OĽANO) kell megegyeznie Richard Sulíkkal, az SaS elnökével.

Mi nem gördítünk akadályokat ez elé”

 – szögezte le, és azt is hozzátette, nem fogják szorgalmazni a minisztercseréket. A támogatás feltétele azonban a részéről az előrehozott választás.

Először megbuktatjuk a kormányt, mert nem tudunk együtt kormányozni, aztán meg visszaállítjuk, mert tudunk együtt kormányozni? Ez elmegyógyintézet”

– mondta annak kapcsán, miért van szükség előrehozott választásra.

Kollár szerint ha lett volna rá akarat, meg lehetett volna akadályozni a kormány bukását. A parlament működésével kapcsolatban azt mondta, január 10-én folytatódhatna az ülés, akkor tárgyalnának az alkotmány módosításáról és a választási időszak lerövidítésének lehetőségéről.

Juraj Šeliga (Za ľudí) nem ellenzi a tévé és rádió üzembentartási díjának eltörlését, de hozzátette, úgy kell bebiztosítani a közmédia finanszírozását, hogy mindig biztosítva legyen a függetlensége. „Hosszan tárgyaltunk erről” - mondta. Szerinte az elsődleges feladat a költségvetés. Utána következhetnek az új parlamenti többségről szóló további tárgyalások Eduard Heger vezetésével.

 Élvezi a bizalmunkat, nincs kifogásunk az ellen, hogy folytassa ez a kormány. Mi nem akartuk a bukását. Most elsősorban az OĽANO és az SaS megegyezésén múlnak a dolgok”

 – tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.