2023. július 4., 15:32

Kollár nem hajlandó lemondani csak azért, mert a gyereke életét védte

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke nem hajlandó lemondani. Szerinte a leváltása kezdeményezésének egyetlen oka az, hogy megvédte egyéves gyereke életét és egészségét. Véleménye szerint különbséget kell tenni az ok és okozat között. Grendel Gábor, a parlament alelnöke bejelentette, hogy a parlament határozatképtelensége miatt szerdán (július 5.) 9 órára újra összehívja az ülést.

boris kollár
Fotó: TASR/AP
Nem vagyok hajlandó lemondani csak azért, mert a gyerekem életét és egészségét védtem"

- mondta Kollár keddi sajtótájékoztatóján, és hozzátette, ha nem lett volna kiváltó ok, soha nem lett volna ilyen következmény.

Ha lator lennék, erőszaktevő, ha nőket vernék, csak azért, mert nem elég hideg a sör, amikor hazajövök, vagy csak úgy bántalmaznék egy nőt, akkor magamtól lemondanék"

– jelentette ki. A sajtótájékoztatón bocsánatot kért a gyerekeitől, valamint azoktól a nőktől is, akik érintettnek érzik magukat.

A parlament elnöke kijelentette, ellenzi a nők elleni erőszakot, és felszólította a férfiakat, senki se bántsa a nőket, se a gyerekeket. Hozzátette, ha a Sme rodina bejut a parlamentbe, „kemény” törvényjavaslatot tervez benyújtani a nők és gyerekek védelmében. Bírálta a sajtót, amiért nem megfelelően foglalkozott az üggyel, és azt mondta, szerinte ez a gyerekeinek is árt.

Kollár azt állítja, kiforgatják a szavait, amikor azt mondják róla, hogy újra képes lenne fizikai támadást elkövetni.

 Azt mondtam, újra megtenném, amit tettem, hogy minden gyerekem egészségét és életét megvédjem, ha támadás érné őket. Védeni fogom őket, hogy milyen eszközökkel, az attól függ, mi történik"

- magyarázta.

A Kollár leváltásáról szóló rendkívüli ülés kedden 14 órakor kezdődött, az ülés összehívását az Eduard Heger körüli frakció nélküli képviselők kezdeményeztek a Kollár volt élettársát ért fizikai bántalmazás miatt. A házelnök elismerte, hogy 12 évvel ezelőtt megütötte a nőt, mert veszélyeztette a gyereküket. A nő egyéb vádaskodásait visszautasította, szerinte le akarja járatni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.