2022. december 18., 13:10

Kollár Ficónak: Inkább összefogok Hegerrel és Sulíkkal, mint hogy átmenjek a másik oldalra

Boris Kollár (Sme rodina) a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke a közszolgálati RTVS 5 perccel 12 előtt című vitaműsorában megerősítette, már folynak a megbeszélések az egyes pártok vezetőivel a kormány bukása után kialakult helyzetről és a lehetséges megoldásokról.

Lehet, hogy később kijönnek?
Robert Fico - Boris Kollár
Fotó: TASR/ma7

Már találkozott Peter Pellegrinivel, a parlamenten kívüli Hlas-SD vezérével, vasárnap Robert Ficóval, a Smer-SD elnökével és frakcióvezetőjével egyeztet.

Hétfőn a kormány vezetésével ideiglenesen megbízott Eduard Hegerrel és Richard Sulíkkal, az SaS elnökével folytat megbeszélést. Mint elmondta: valamennyi párt érveit meg kell ismerni és elemezni kell.
Kollár: Nem tudom elképzelni, hogy együtt kormányozzak Ficóval

Fico szerint Heger, Kollár és Remišová Sulík keze után kapnak, a koalíció megegyezésre jut a kormány rekonstrukciójában.

A házelnök erre azt válaszolta, "inkább kapok Sulík után, mint hogy átálljak a másik oldalra". Hozzátette, nem tudja elképzelni, hogy együtt kormányozzon Ficóval.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.