2022. szeptember 29., 20:35

Kollár elítéli az újabb négy ukrán terület Oroszország általi annektálását

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök elítéli Ukrajna újabb négy területének oroszok által bejelentett annektálását. Kijelentette, példa nélküli cselekedetről van szó, és ha ezt Szlovákia elfogadná, azzal a saját területi egységét is veszélyeztetné. Emiatt Kollár közös állásfoglalást szorgalmaz a három legfőbb közjogi méltóság részéről.

boris kollár
Fotó: TASR/AP
Példa nélküli cselekedet, az agresszió és a nemzetközi szerződések felrúgásának példája, egy ország területi egységének megsértése. Rendkívül veszélyes lenne, ha ezzel egyetértenénk, mert a saját területi épségünket is veszélybe sodornánk. Ezt kell felfogni”

– mondta Kollár.

A Kreml csütörtökön jelentette be, hogy pénteken Oroszországhoz csatolja a négy elfoglalt délkelet-ukrajnai térséget, melyeken népszavazást rendezett az annektálásról. Kijev és a Nyugat szerint is érvénytelenek a hirtelenjében megrendezett népszavazások, amelyeket a sikeres ukrán előrenyomulásra adott válaszként tartottak meg. Számos ország bejelentette már, hogy nem ismeri el ezeknek a népszavazásoknak az eredményét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások