Kollár csütörtökre hívta össze a Kolíková leváltásáról szóló rendkívüli ülést

2021. szeptember 14., 17:08
ma7 | TASR

Csütörtök (szeptember 16.) délután kerül sor a Mária Kolíková igazságügyi miniszter leváltásáról Boris Kollár (Sme rodina) parlamentelnök hívta össze a Peter Pellegrinihez közeli független ellenzéki képviselők indítványára reagálva. A rendkívüli tárgyalás programja a parlament weboldalán érhető el.

Fotó: TASR

Az ellenzéknek kétségei vannak Kolíková személyével kapcsolatban, és a képviselők felróják neki, hogy nem a „reformok tigrise”. Pellegrini azt is bírálta, hogy a miniszter az elmúlt időszakban nem állt elő új reformjavaslattal. Mint elmondta:

A pártja elnökével folytatott állandó veszekedéseket és ellentéteket leszámítva Kolíková fél év alatt nem állt elő semmivel”

– állapította meg a Hlas-SD vezetője.

Az ellenzék szerint további probléma, hogy Kolíkovának már nincs joga miniszternek lenni, hiszen kilépett a Za ľudí pártból, amelyet ez a pozíció megillet.

Az ellenzék már tavasszal le akarta váltani Kolíkovát. Pellegrini szerint komoly indokok voltak a leváltására, mint kliensrendszer és összeférhetetlenség gyanúja, amely azóta csak tovább erősödött.

Kövesse facebook oldalunkat is!