2023. január 5., 17:49

Kollár bárkivel el tudja képzelni az együttműködést, aki támogatja a programját

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke bárkivel elképzelhetőnek tartja az együttműködést, aki támogatja mozgalma programját. A párt listavezetője ő lesz – erősítette meg a TASR-nek adott interjúban. Arra a kérdésre, hogy kisebb pártokat is felvennének-e a választási listájukra, azt válaszolta, egyelőre senkivel sem tárgyaltak, és ez a mozgalmán belül sem volt még beszédtéma.

Boris Kollár
Boris Kollár, a parlament elnöke
Fotó: TASR

„Még nincs választási programunk, nem számoltunk azzal, hogy megbukik a kormány. De január elején elkezdünk dolgozni rajta, és aki hajlandó lesz azt támogatni és bedolgozni a kormányprogramba, azzal elképzelhetőnek tartom az együttműködést” – mondta Kollár.

Hozzátette, kész tovább vezetni a mozgalmát és mindent megtesz, hogy ismét bejuttassa a parlamentbe.

Nem szabad Ficóval vagy Matovičcsal ijesztgetnünk az embereket. Megoldásokkal kell előállni és így meggyőzni a választókat”

– szögezte le. Kollár kijelentette, sajnálja, hogy a kormány bukásával végződött a koalíciós válság, de a jövőbe kell tekinteni, Zuzana Čaputová államfő pedig „útmutatót” nyújtott nekik. „Tudjuk, mit kell tenni, hogy előrehozott választás legyen az országban” – tette hozzá a TASR-nek Kollár.

Arra a kérdésre, hogy a választásig megmarad-e a Sme rodina frakciójának jelenlegi létszáma, Kollár azt válaszolta, 17-en voltak a ciklus elején, és most is annyian vannak. Nem fogja visszahívni azokat, akik kiléptek, „ezekkel az emberekkel nem számolok”, mondta. A kivétel Martin Borguľa, aki egyelőre nem tér vissza a Sme rodina frakciójába, de Kollár vele kész beszélni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.