2022. október 4., 20:11

Kollár az előrehozott választásokról: Leghamarabb fél év múlva lehetnének

Leghamarabb fél év múlva lehetne előrehozott választás, nem lökhetjük káoszba az országot – jelentette ki Boris Kollár házelnök (Sme rodina). Szavai szerint mozgalma nem Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert akarja a hivatalában megtartani, hanem a jelenlegi kisebbségi kormányt, és addig fogja támogatni, amíg az képes az embereket segítő javaslatokat elfogadtatni.

boris kollár
Fotó: TASR/AP
Ez a kormány csakis Richard Sulík, az SaS elnöke miatt került kisebbségbe, aki megmakacsolta magát, valamint ellenfele, Igor Matovič miatt. Mi ott találtuk magunkat, ahol nem akartuk”

– jelentette ki újságíróknak Kollár, hozzátéve, hogy a Sme rodina a négyes koalíció fenntartása mellett volt.

Kollár közölte, most az emberek megsegítésére és jó megoldások elfogadására kell összpontosítani. Ha a koalíciós partnerek nem ezt akarják, akkor Kollár az előrehozott választásról szóló megegyezést szorgalmazná valamennyi parlamenti párt bevonásával, de figyelmeztetett, hogy a határidők miatt leghamarabb fél év múlva lehetne választás.

 Nem lökhetjük az országot káoszba és gazdasági visszaesésbe”

 – tette hozzá. Ha megállapodás születne az előrehozott választás kihirdetéséről, Kollár azt kérné az összes parlamenti párttól, hogy az addig hátralevő fél évben egyértelműen támogassák a jelenlegi kormánykoalíciót és szavazzák meg az emberek megsegítését célzó javaslatokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.