2022. október 16., 17:54

Kollár: 20-50 millióba kerül, hogy teljesen biztonságos legyen a társadalom

A Szlovák Információs Szolgálatnak 20-50 millió eurónyi többletforrásra lenne szüksége ahhoz, hogy a hazai társadalom teljesen biztonságos legyen. 

elkövető
Fotó: Facebook

Ennyiből egyebek mellett jobban lehetne elemezni a szélsőséges tartalmakat közlő weboldalakat is.

Erről Boris Kollár házelnök beszélt a közszolgálati Szlovák Televízió 5 perc múlva 12 című vitaműsorában, arra utalva, hogy szerdán egy szélsőséges nézeteket hirdető fiatal hidegvérrel kivégezte egy fővárosi melegbár két vendégét, egy nőt pedig megsebesített.

Kollár, és vitapartnere, Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas SD elnöke egyaránt elítélték a gyűlöletbűncselekményeket. Abban is egyetértettek, hogy az esetet nehéz lett volna előre jelezni, mivel "magányos farkas" típusú elkövetőről volt szó.

Ez a cselekmény nem egyszerű gyilkosság volt, hanem gyűlöletből elkövetett gyilkosság, ez annál nagyobb tragédia"

– mondta Pellegrini, ugyanakkor szerinte ezért a bűncselekményért nem helyénvaló a Szlovák Információs Szolgálatot vagy a rendőrséget hibáztatni.

Pellegrini kifejtette, az LGBTI közösség nem jelent veszélyt a társadalomra, és olyan megoldásokat kell keresni, hogy a társadalom toleránsabb legyen velük szemben. Boris Kollár szerint az LGBTI közösség tagjairól úgy kell beszélni, mint normális emberekről. A házelnök hasonló jogokat sürgetett számukra, mint amilyenekkel a különnemű párok is rendelkeznek. Az azonos nemű párok házasságát azonban nem támogatják, ahogy azt sem, hogy gyermeket fogadhassanak örökbe.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.