2023. október 3., 15:02

Kivilágítatlan gyalogost gázoltak el Csíznél

Tragikus közúti baleset történt hétfőn este a Rimaszombati járásban található Csíz és Lénártfalva községek között. Elgázoltak egy 71 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

Gázolásos baleset Csíznél
Fotó: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

A Besztercebányai Kerületi Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a Škoda Octavia típusú személyautó sofőrje valószínűleg nem figyelhetett eléggé a vezetésre és ezért nem vette észre az út szélén gyalogló idős férfit, akit elütött.

Az ütközés során a gyalogos nekicsapódott a szélvédőnek, majd átrepült a kocsi felett és az úttestre zuhant. A 71 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség közlése szerint sötét ruházatot viselt, nem volt rajta semmilyen fényvisszaverő elem.

A 44 éves sofőr szervezetében a helyszínen elvégzett alkoholszondás vizsgálat során nem állapították meg alkohol jelenlétét. Az elhunyt férfit boncolásnak vetik alá. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, halálokozás ügyében indított vizsgálatot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.