2023. szeptember 26., 14:26

Jaroslav Naď: Szijjártó Péter Moszkva utasítására avatkozik bele a szlovákiai választásba

Szijjártó Péter Moszkva utasítására avatkozik bele a szlovák választásba, a Smer pedig trójai falóként szolgál Vlagyimír Putyinnak - nyilatkozta Jaroslav Naď, a Demokrati alelnöke.

Jaroslav Naď
Fotó: TASR

Jaroslav Naď ezt azzal kapcsolatosan jelentette ki, hogy Szijjártó Péter kedden és szerdán részt vesz a Szövetség kampányrendezvényein Szlovákiában.

A Demokrati alelnöke szerint elfogathatatlan, hogy a választás előtt egy héttel Szijjártó Péter Szlovákia egyes helyeit látogassa.

Naď azt is elmondta, hogy Szijjártó Péter erről nem egyeztetett a szlovák külügyminisztériummal.

Az, hogy Szijjártó Péter részt vesz az oroszbarát és Európa-ellenes Szövetség párt választási kampányában, nem jelenthet mást, mint, hogy a magyar kormány Moszkva utasítására beleavatkozik a szlovák választásba.

A Demokrati alelnöke azt is megjegyezte, hogy Magyarország nem először avatkozik bele Szlovákia belügyeibe, hiszen korábban Szijjártó Péter azt kritizálta, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitány ellen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások