2024. február 28., 17:46

Ivan Korčok panaszt tesz egy újság miatt

Ivan Korčok  elnökjelölt feljelentést tesz a választási kampány szabályainak megsértése miatt. Teszi ezt egy olyan magazinnal kapcsolatban, amely szerinte becsmérli a személyét, és Peter Pellegrini (Hlas-SD) elnökjelöltet és parlamenti elnököt támogatja. Úgy véli, hogy ez Pellegrini kampányának része, és az ő számlájára kellene terhelni.

Dühöng
Ivan Korčok
Fotó: TASR
A tartalom alapján egyértelmű, hogy a magazin lényegében egy választási szórólap, amelynek előre meghatározott célja a választási kampány befolyásolása az egyik jelölt javára és a másik jelölt ellen"

- mondta Korčok a szerdai sajtótájékoztatón.

Rámutatott, hogy minden választási anyagot, bárki is fizessen érte, bele kell számítani abba a maximális keretbe, amelyet egy jelölt a kampányára költhet.

Peter Pellegrini átláthatósági számláján nem szerepelnek ezek a választási papírok, sem a megrendelő fél, sem a szállító"

- mondta.

Korčok szerint a magazinoknak az emberek postaládájába kell kerülniük.

Nem tudjuk, hogy a szlovák állampolgárok hány postaládájába jutnak el ezek a kiadványok, de azt elmondhatom, hogy Szlovákia minden részéből írnak nekünk a polgárok. A kampányszakértők szerint egy ilyen akció több tízezer euróba, de akár több mint 100 000 euróba kerül, ebbe beletartozik nyomtatás és a terjesztés is"

- összegezte.

Korčok arra számít, hogy a belügyminisztérium gyorsan és késedelem nélkül foglalkozik majd a panasszal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.