2023. szeptember 25., 20:00

Ismert személyiségek az erőszak elutasítására szólítják fel a politikusokat

Több ismert személyiség és aktivista arra szólítja fel a vezető politikusokat, hogy egyértelműen határolódjanak el az erőszaktól és a hasonló kampányfogásoktól, és figyelmeztessék erre párttársaikat és támogatóikat is.

Nők elleni erőszak
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A Nyilvánosság az erőszak ellen 2023 felhívását számos civil szervezet és egyesület tagja írta alá.

A leplezetlen gyűlöletkeltés, a célzott provokációk, más pártok kampányakciójának erőszakos megzavarása, a fizikai támadások, a trágárság, az arca rúgás, az arculütés túlmegy azon a határon, ami elfogadható egy civilizált és tisztességes társadalomban a választási kampány során. Az ilyen viselkedés nagyon veszélyes, mert még jobban megosztja a már amúgy is polarizálódott társadalmat

- fogalmaztak az aláírók.

Az aktivisták úgy fogalmaztak,

tartanak attól, hogy ha a kampányban a politikusok megengedik maguknak a fizikai konfrontációt, az ugyanerre bátoríthat egyes elégedetlen szavazókat.

Rámutattak, hogy a mostani kampányban egyre több az olyan incidens, amikor politikusok vagy a támogatóik fizikailag csapnak össze.

A felhívás aláírói azt kifogásolják, hogy egyesek még támogatják is az ilyen viselkedést, ahelyett, hogy elhatárolódnának tőle.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.