2024. július 9., 10:56

Hőség lesz ma Szlovákiában

Kedden Szlovákia több járásában is magas hőmérséklet várható, egyes járásokban a hőmérséklet elérheti a 35 Celsius-fokot. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki. 

Kutyamelegem van
Fotó: Facebook

A másodfokú figyelmeztetés a Komáromi, az Érsekújvári, a Lévai, a Nagykürtösi, a Tőketerebesi és a Nagymihályi járásra érvényes. A levegő hőmérséklete 35 Celsius-fokig emelkedhet.

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Pozsony megyében, szinte a teljes nagyszombati régióban, Besztercebánya és Kassa megye több térségében, valamint Nyitra megye Nyitrai és a Vágsellyei járásában. Itt a hőmérséklet helyenként elérheti a 33-34 Celsius-fokot.

A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az emberi egészségre, a fizikai aktivitásra és tűzvészek kialakulására"

- emlékeztet a SHMÚ, hozzátéve, hogy egyeseknél nagy a valószínűsége a szervezet túlzott megterhelésének.

A figyelmeztetések ideiglenesen 14 órától 18 óráig vannak érvényben.

Egyes északabbra fekvő járásokban 50 és 200 méter közötti látótávolsággal járó ködtől kell tartani. Ezek a következő járások: Breznóbánya, Bártfa, Késmárk, Lőcse, Poprád, Kisszeben, Ólubló, Gölnicbánya, Igló, Alsókubin, Liptószentmiklós, Námesztó, Rózsahegy és Turdossin.

A csökkent látási viszonyok potenciális veszélyt jelentenek a közlekedésben"

- figyelmeztet az SHMÚ.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.