2022. szeptember 3., 08:26

Hlas-SD: Mennie kell a kormánynak, különben összeomlik a szlovák gazdaság

Mennie kell a kormánynak, különben összeomlik a szlovák gazdaság - jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke. A kormány pénteki ülését élőben közvetített politikai kétségbeesésnek nevezte. A TASR-t Patrícia Medveď Macíková, a Hlas-SD szóvivője tájékoztatta a párt állásfoglalásáról.

Kormánykritika
Peter Pellegrini
Fotó: TASR

„Ma kellett volna jóváhagynia ennek az alkalmatlan kormánynak az országnak nyújtott gazdasági segítséget. Úgy, mint a járvány idején, most is, amikor az energiaválság formájában egy cunami készül lecsapni a lakosságra és az emberek félnek, Matovič Sulíkkal veszekszik és szó szerint azzal a vészjósló hírrel áll elő, hogy semmi sincs előkészítve. Ma is megerősítést nyert, hogy ennek a kormánynak mennie kell, különben a gazdaság összeomlása, óriási szegénység és munkanélküliség fenyeget” – jelentette ki Pellegrini.

Mint hozzátette, őrületes, hogy a kormány ülése után Eduard Heger miniszterelnök arról tájékoztat, hogy az év végéig nem fenyeget drasztikus áremelkedés, majd jön Igor Matovič pénzügyminiszter ugyanarról a tárgyalásról, és ennek pontosan az ellenkezőjét állítja.

Pellegrini szerint a kormányválság már túlment minden ép ésszel felfogható határon, ezért elvárja, hogy hétfőn Zuzana Čaputová államfő szólítsa fel Eduard Hegert, mutassa be annak a 76 parlamenti képviselőnek a listáját, akik támogatják a kormánykoalíciót. A Hlas-SD ragaszkodik hozzá, hogy a parlament szavazza meg az Alkotmány módosítását, melyet Boris Kollár (Sme rodina) terjesztett elő, a miniszterelnök pedig kérjen bizalmi szavazást a kormánya számára.

Pellegrini hozzátette, az ország számára nem az a lényeges, hogy ki milyen miniszteri széken fog ülni, hanem hogy megvan-e még a parlamenti többsége ennek a kormánynak, hogy egyáltalán törvényeket tudjanak elfogadni és segíteni az embereken. A Hlas-SD elnöke reméli, hogy hétfőn erről fog beszélni a köztársasági elnök a kormányfővel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.