2022. szeptember 28., 19:44

Heger szerint ő ugyanazt mondja külföldön, mint odahaza

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő kijelentette, hogy az energiaválsággal kapcsolatban ugyanazt mondja külföldön, mint idehaza. A kormányfő a Financial Timesnak adott interjúja kapcsán beszélt erről szerdán.

Eduard Heger
Fotó: TASR

„Ugyanazt mondom külföldön is, mint idehaza, azzal a különbséggel, hogy külföldön angolul” – mondta. Emlékeztetett, hogy az energiaválság kapcsán többször nyilvánosan beszélt a kormány ún. B tervéről.

„Azt mondtuk, hogy a B terv szélsőséges megoldás, és akkor leszünk kénytelenek alkalmazni, ha nem lesz semmilyen más lehetőség. Most azt igyekszem elmondani nagyon világosan Európában is, hogy megértsék, milyen helyzetben van Szlovákia, és mi lesz, ha nem születik európai megoldás. Pusztán erről van szó. A mondanivalóm ugyanaz” – szögezte le.

Heger a Financial Timesnak egyebek mellett kijelentette, hogy a villamos energia drágulása miatt összeomlás fenyegeti a szlovák gazdaságot, valamint hogy az Ukrajna elleni orosz inváziót követő drágulás „megölheti” az ország gazdaságát, ha nem kap milliárdos nagyságrendű támogatást Brüsszeltől.

A lapnak adott interjúban a kormányfő azt is kijelentette, ha nem kap segítséget az ország, kénytelen lesz államosítani a villamosenergia-ellátást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.