2022. december 1., 18:59

Heger: Sulík már a harmadik kormányt akarja megbuktatni

Richard Sulík, az SaS elnöke ismét egy demokratikus, a korrupció ellen harcoló kormányt akar megbuktatni, 12 év alatt a harmadikat – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő, miután az SaS rendkívüli parlamenti ülés összehívását indítványozta a kormány visszahívására. Heger és Igor Matovič, az OĽANO elnöke is visszautasítja Sulík kijelentését, hogy a kormány már képtelen segíteni az embereknek és feladta a korrupció elleni harcot. Matovič szerint Sulík bosszújáról van szó.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Heger feltette a kérdést, hogyan mehetett át ekkora változáson Sulík, aki három hónapja még támogatta a kormányt és konstruktív ellenzékiséget ígért.

Visszautasította Sulík kijelentéseit, és Zuzana Čaputová országértékelő beszédére is hivatkozott, melyben az államfő elismerte a kormány egyes reformjait.

Heger arra is rámutatott, hogy az SaS bizalmatlansági indítványát a Peter Pellegrini vezette Hlas-SD képviselői is aláírták, szerinte már senki nem hiszi el Sulíknak, hogy nem akar a Hlas-SD-vel kormányozni. Arról sem a kormányfő, sem Matovič nem nyilatkozott, hogy ha megbukna a kormány, hajlandóak lennének-e tárgyalni az SaS-szel egy új koalíció létrehozásáról.

Az SaS csütörtökön bejelentette, hogy rendkívüli parlamenti ülésen nyújt be bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, mivel a kabinet már képtelen segíteni az embereknek és feladta a korrupció elleni harcot.

Sulík beismerte, hogy Pellegrini képviselőitől szerezték meg a rendkívüli ülés összehívásához szükséges hiányzó aláírásokat, de a leváltás támogatásáról senkivel sem tárgyaltak.

Azt leszögezte, hogy az SaS mind a 20 képviselője a kormány visszahívására fog szavazni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.