2022. október 4., 13:52

Heger pártállástól függetlenül az emberek megsegítésére szólított fel

Szlovákia megvédése az energetikai válság következményeitől, ez az elsődleges – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a közösségi hálón azután, hogy a parlament nem váltotta le Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik bizalmat szavaztak a pénzügyminiszternek. Felhívása szerint

félre kell tenni a pártérdekeket, hogy a parlament el tudja fogadni az embereket és a gazdaságot segítő intézkedéseket.

A mostani időkben rendkívül fontos, hogy minden erőnket az energetikai válság megoldására fordítsuk és olyan intézkedéseket fogadjunk el, amelyek segítenek a lakosságnak és megvédik a gazdaságot. Ennek érdekében tegyük félre a pártérdekeket, mert úgy, mint a járvány idején, ezeknél sokkal fontosabb érdekekről van szó most is

– jelentette ki a kormányfő.

Matovič a szavazás eredményére reagálva ismét a leváltását kezdeményező SaS-t bírálta.

Azt állítja, a liberális párt összeesküdött a Smer-SD-s és a Hlas-SD-s maffiával, és olyanokkal mint Milan Mazurek (frakció nélkül). Szerinte ez a bizonyíték, hogy Richard Sulík, az SaS elnöke a választás után „képes szövetkezni akár az ördöggel is, vagy negyedszer is megbuktatni egy korrupcióellenes kormányt, ha ne adj’ isten a része lenne”.

Matovič leváltására 73-an szavaztak a jelenevő 124 képviselőből, a leváltásához 76 szavazatra lett volna szükség.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.