2022. november 22., 18:16

Heger: Hét pontban megegyeztünk az orvos szakszervezettel, a bérek vannak hátra

Hét pontban közeledünk a megegyezéshez – jelentette ki az Orvos Szakszervezetek Szövetségével  folytatott megbeszélést követően Eduard Heger kormányfő. Hozzátette, hogy a bérekről szóló nyolcadik ponton múlik a megegyezés.

Eduard Heger
Fotó: TASR

„Ezekben az időkben, amikor az energetikai válság és az infláció kezelését igyekszünk megoldani, 309 millió euró, ami a cseh bérszint elérését jelenti, nagyvonalú ajánlat” – szögezte le Heger. Az orvosokat a felmondások visszavonására kérte.

Igor Matovič pénzügyminiszter megismételte, hogy a 35 százalékos béremelési javaslat a végső ajánlat, és szerdán (november 23.) választ vár az orvosoktól.

Rámutatott, hogy a szakszervezet ragaszkodik az 59 százalékos emeléshez, december 1-je után pedig az eredeti, 100 százalékos követelésük lenne érvényes.

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter hozzátette, hogy folytatódnak a megbeszélések, a technikai részleteket egyeztetik.

A fő pontokban megállapodtunk, keressük a módját, milyen úton lehetne ezeket a leggyorsabban törvénybe iktatni”

– magyarázta. Bízik benne, hogy a keddi tárgyalások végére a főbb pontok 95 százalékában megegyeznek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.