2022. augusztus 20., 17:41

Heger: Egyetlen kiút a válságból, hogy az SaS visszalép az ultimátumától

Az SaS-en kívüli kormánypártok egyetértettek abban, hogy a koalíciós válságból való kiút egyetlen forgatókönyve az, ha az SaS visszalép az ultimátumától, és megállapodik a koalíciós együttműködés új feltételeiről, mondta Eduard Heger kormányfő a koalíciós pártok szombati tanácskozása után.

Sulík és Heger
Fotó: TASR/AP

Az újságírók előtt pontosította, hogy öt javaslatot nyújtott be a partnereknek a koalíciós szerződés megváltoztatására – „ezek a pénzügyi és gazdasági államtitkárcserékre, valamint a koalíciós tanácsok Igor Matovič és Richard Sulík nélküli működésére vonatkoznak, illetve a koalíciós viták esetére egy döntőbizottság létrehozására, amelyben minden pártnak három tagja lenne, és szavazategyenlőség esetén pedig az SaS szavazata lenne a döntő” – fűzte hozzá Heger.

A koalíciós partner elleni támadások esetén szankciókat alkalmaznának, például a parlamenti bizottsági elnöki poszt elvesztését.

Heger világos terv meghatározását is javasolta az energiaválság idején az embereket segítő intézkedésekről és a minisztériumok újraelosztásáról.

Ki kell jelentenem, hogy a koalícióban részt vevő három párt – az OĽANO, Za ľudí és a Sme rodina – megegyezett abban, hogy a koalíciós válság megszüntetésének egyetlen forgatókönyve az SaS ultimátumának feladása

és a koalíciós együttműködés új feltételeiben való megállapodás – tette hozzá Heger. „Szerintem ez egy korrekt ajánlat” – mondta hozzáfűzve, ha ez megtörténik, garantálja, hogy a négyes koalíció túljut a nehéz időkön.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.