2021. december 13., 17:46

Heger Budapesten tárgyalt Macronnal

A kétoldalú projektek és az európai szintű együttműködés volt a fő témája Eduard Heger szlovák miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök hétfői találkozójának, amelyre a francia nagykövet rezidenciáján került sor a magyar fővárosban.

Heger és Macron
Fotó: TASR/AP

Heger és Macron a visegrádi négyek (V4) miniszterelnökeinek csúcstalálkozójára érkezett Budapestre, amelyet a magyar elnökség keretében Orbán Viktor magyar miniszterelnök hívott össze. Macron találkozott Áder János magyar államfővel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

A francia elnök hétfő este csatlakozik a visegrádi országok - Csehország, Lengyelország, Magyarország, és Szlovákia - miniszterelnöki tanácskozásához, hogy közösen megvitassák az aktuális európai politikai kérdéseket és az Európai Unió Tanácsa francia elnökségének prioritásait. Franciaország 2022. január 1-jétől tölti be az elnöki pozíciót.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.