2023. január 5., 16:01

Heger: A Smer, a Hlas, az SNS, a Republika és az ĽSNS nem partner

A demokratikus értékeket valló politikusok nem működhetnek együtt azokkal, akik ezeket az értékeket nem tisztelik – írta a közösségi hálón Eduard Heger (OĽANO) megbízott kormányfő. Éppen ezért kizárja a politikai együttműködést a Smer-SD-vel, az SNS-szel, a Republikával, az ĽSNS-szel és a Hlas-SD-vel is.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Heger leszögezte, úgy tartja tisztességesnek, hogy megnevezze, kikkel nem tudja elképzelni az együttműködést.

„Ha komolyan gondoljuk az igazságszolgáltatás és a jogállamiság helyreállítását, akkor Ficóval és Dankóval kizárt az együttműködés” – tette hozzá. A Smer és az SNS elnökének azt is a szemére veti, hogy elnézőek Putyin ukrajnai lépéseit illetően, támogatják az álhírterjesztőket, továbbá felelőtlen magatartásra bujtogattak a koronavírus-járvány idején.

Ha komolyan vesszük a szlovák nemzeti felkelés üzenetét, akkor a Republika párttal és a Kotlebával való együttműködést is el kell utasítanunk”

– folytatta Heger.

Emellett azokat sem tudja elképzelni politikai partnernek, akik nem teszik meg ugyanezt, tehát „nem tartják kizártnak az együttműködést Ficóval és a Republikával”. Ebből az okból zárja ki a Hlas-SD-t is, mivel a parlamenten kívüli párt politikusai a Smer-SD egykori tagjaiként szintén felelősek mindazért, ami a „sötét időkben” történt az országban.

Heger jelenleg a kormány visszahívása nyomán kialakult helyzet megoldásáról tárgyal a politikai partnerekkel és még januárban ismertetni szeretné az eredményt. A megbeszélések részleteiről addig nem nyilatkozik.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.