2023. március 6., 19:46

Itt az újabb: Káčer Horthy kassai bevonulásáról delirál

Hangos füttyszó és bekiabálások mellett zajlott Jaroslav Naď és Rastislav Káčer nyilvános beszélgetése HlbokáOnline címmel Nagymihályban az orosz-ukrán háború évfordulója kapcsán, amelynek témája a háború Szlovákiára, Európára és a világra, valamint a  kelet-szlovákiai régióra gyakorolt ​​​​következményei voltak.

Nad_Kácer_Nagymihály
Fotó: youtube.com

Több esetben a beszélgetést vezető Gabriela Kajtárovának a kérdését is meg kellett ismételnie, mert a beszélgetőpartnerei a bekiabálásoktól nem értették azt.

Ha így kiabálnának a háború ellen Oroszországban, azonnal a dutyiba mennének”

– mondta Naď a bekiabálóknak címezve.

Noha Oroszország hívei rendkívül zajosak voltak a nagymihályi kulturális központban, Kajtárová szerint az első percekben egyikük sem élt a lehetőséggel, hogy kulturáltan feltegye a kérdését a meghirdetett alkalmazáson keresztül.

A miniszterek próbálták az álláspontjukat az orosz-ukrán háború kapcsán elmagyarázni az embereknek, de a bekiabálások csak nem csitultak és a vulgáris kijelentésektől sem voltak mentesek. Káčer miniszter azt mondta az egyik zajos vitázónak, hogy nyugodjon meg, „mert elpattannak az erei”. Több néző megtapsolta ezért.

Azt akarják, hogy orosz csapatok legyenek itt is, hogy megöljék a szeretteiket és megerőszakolják az asszonyaikat? Ez a Önök békéje? Azért jöttek ide, hogy üvöltözzenek, mint a páviánok? Nem szégyellik magukat? Ez a maguk hazafiassága?

- tette fel a kérdést ingerülten Káčer a zajos kritikusoknak.

A beszélgetés egyre ingerültebb hangnemben zajlott, Káčer és Naď is több esetben felemelte a hangját. Naď hozzátette, hogy a zajos bekiabálók csak kisebbségben vannak a hallgatóság körében, az emberek többsége értelmes beszélgetésre jött ide. „Örülök, hogy itt vannak, legalább a biztonsági erők lefényképezik őket” - mondta Naď a zajos kritikusok címére.

Káčer miniszter ezúttal sem hazudtolta meg magát, helyenként egészen félelmetes volt nézni a heves reakcióját, és a vita hevében nem mulasztotta el azt sem, hogy megint magyar kontextusra hivatkozzon. Kijelentette azok akik most azt mondják, hogy abba kell hagyni Ukrajna támogatását, hadd gyilkolják csak le egymást, hadd legyen az a Krím, Donyeck vagy Luhanszk orosz, olyan, mintha azt mondanák hogy az a Dunaszerdahely, az a Kassa a bécsi döntés után úgy is magyar lesz, a Szudéták meg német... Az öregapáik úgy szégyellenék magukat maguk miatt... 

A nemzeti közösségek kiállása kapcsán Ukrajna mellett pedig megjegyezte,

ha azok nem támogatnák Ukrajnát, ma már itt lenne az orosz hadsereg, s lehet, hogy már Kassán vágtatna egy admirális” – utalt Káčer Horthy 1938-as kassai bevonulására.

A beszélgetést teljes terjedelmében ITT hallgathatják meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2023. 03. 07., k - 06:06

Tipikus bolsevik, fenyegetős tempó az egykori Nagy részéről... A másik eltévelyedettről már mindent megírtak mások. Kisebbségi komplexusok akcióban... Arra azért kíváncsi lennék, hogy a hallgatóság mondjuk Komáromban, Párkányban vagy Dunaszerdahelyen is merne ilyen módon véleményt kifejezni! Méghogy "orosz párti" a közönség.... NORMALITÁS PÁRTI, BÉKE PÁRTI te rakás szerencsétlenség!