2021. június 8., 10:26

Grendel Gábor üzent Kollár képviselőjének. Jön az újabb kormányválság?

Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke keményen válaszolt Peter Pčolinský Sme rodinás képviselőnek, miután az kijelentette, Roman Mikulec belügyminiszter visszahívását támogatja.

Grendel Gábor
Fotó: TASR

Pčolinský testvére, a titkosszolgálat korábbi vezetője, Vladimír feltételezett korrupciós ügyei miatt még mindig nyomoznak a hatóságok, így nem meglepő a családtag ellenszenve a belügyminiszterrel szemben. Peter Pčolinský ugyanakkor az aktuality.sk-nak elmondta, a Smer által kezdeményezett szavazásról a pártján belül eltérőek a vélemények, de ő határozottan Mikulec leváltása mellett kíván voksolni.

Grendel Gábor néhány perccel ezelőtt a közösségi oldalán erre válaszul megjegyezte, a kormányon belül lehetnek kifogások egy-egy miniszter munkája kapcsán, de olyan ellenzéki törekvést támogatni, amely az egyik tárcavezető lemondására irányul, már túl megy bizonyos határon. Amennyiben ilyen megtörténik, arról nem lehet hallgatni Grendel szerint.

A helyzet tehát azt mutatja, az igazságügyi miniszter körüli vita után a belügyminiszter pozíciója sem annyira biztos, mint amennyire az elvárható volna.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.