2021. március 6., 19:11

Grendel Gábor ankétja nem úgy sült el, ahogy vélhetően pártjában remélték

Szerdán a kormányülés után kérdést tett fel követőinek Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke, hogy vajon szeretnének-e előrehozott választásokat. Az eredmény egyértelmű.

Grendel Gábor
Fotó: TASR

Akkor éppen a csúcsra járatták a kormányon belüli viszályokat, s úgy tűnt, akár még aznap bedőlhet a kormány, de nem így lett. A felek kis időt kértek, s ugyan az üzengetések a hétvégén is tartanak, de konkrétum csak annyi, hogy a két kisebb kormánypárt mindenképp változásokat akar a miniszterelnöki poszton és nem csupán azon.

Éppen ezért érdekes Grendel ankétjának eredménye, hiszen a magyar nemzetiségű politikus közösségi oldalán több mint 12 ezren válaszoltak a kérdésre, amelyből 10 ezer válaszoló az előrehozott választások mellett foglalt állást. Az eredmény tehát egyértelmű, igaz, a parlament alelnöke már szerdán jelezte, köszöni az ellenzéki pártok szavazóinak a részvételt az ankétjában. Ezzel is utalt arra, ők befolyásolhatták ilyen irányba a válaszokat, igaz, saját pártjának rajongói is jelezték, nem feltétlenül kell arra gondolnia, hogy csak a HLAS vagy éppen a SMER hívei akarnak előrehozott választásokat.

A közönség lekérdezése láthatóan nem járt túl nagy sikerrel, mert ilyen vagy olyan okból az kormány feloszlatásának hívei győzedelmeskedtek, az elkövetkező napokban pedig kiderül, mi történik majd a négy párt szappanoperába illő vitái folytán a kormány berkein belül.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.