2023. július 21., 07:58

Felmérés: Ficóék nyernének, Pellegriniék és a progresszívek előtt

Júliusban a Smer-SD nyerné a parlamenti választásokat 18,1 százalékkal, amelyet a Hlas-SD követne 16,5 százalékkal. A harmadik helyen a Progresívne Slovensko végezne 15,4 százalékkal. Ez az AKO ügynökség felméréséből derül ki, amelyet a Joj 24 megbízásából készítettek.

parlament
Fotó: TASR

A negyedik az SaS 7,6 százalékkal, majd az OĽANO a priatelia következik 7,2 százalékkal, amely a Za ľudíval és a Kresťanská úniával van koalícióban. Rajtuk kívül a parlamentbe jutna még a Republika (6,8 százalék), a Sme rodina (6,2 százalék), a KDH (5,9 százalék) és az SNS (5,1 százalék).

A bejutási küszöb alatt maradna a Demokrati (2,2 százalék), a Kotlebovci - ĽSNS (1,7), a Szövetség (1,7 százalék), a Magyar Fórum körül tömörülő pártok (1,4), a Modrí, Most-Híd (1,3) és a Komunistická strana Slovenska (1 százalék).

Őket a Slovenská demokratická a kresťanská únia követné (0,5), aztán pedig a Spoločne občania Slovenska (0,3) és a Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota (0,3) következne. Egyaránt 0,2 százalékot szerezne a Pirátska strana - Slovensko, a My Slovensko, a Slovenské hnutie obrody és a Spravodlivosť párt.

Az adatközlők azon pártok listájáról választhattak, amelyek indulnak a következő parlamenti választásokon. Azok a pártok nincsenek itt feltüntetve, amelyeket egyik adatközlő sem választott, és így 0 százalékot értek el.

A felmérés idején a megkérdezettek 21,5 százaléka nem tudta eldönteni, kire szavazna. 13,8 százalék mondta, hogy nem menne el szavazni, és 1,9 százalék nem akart válaszolni a kérdésre.

A felmérés július 10. és 17. között valósult meg 1000 válaszadó bevonásával.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.