2022. október 10., 10:29

Felelőtlenség válság idején előrehozott választásnak kitenni az országot, legalábbis Heger szerint

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő  vasárnap a a közösségi hálón fejtette ki véleményét az előrehozott választásokról. Szerinte felelőtlenség az energetikai válság idején előrehozott választásnak kitenni az országot.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Az előrehozott választást végső megoldásnak tartja, amikor már nem működnek az alkotmányos intézmények.

A kormányfő biztosította a lakosságot, hogy a kormány végzi a dolgát és a döntésekhez megszerzi a parlamenti képviselők támogatását.

Heger kijelentette, annak ellenére sikerült emelni az egészségügyi dolgozók bérét, elfogadni a fontos energetikai törvényeket és 200 millió eurót elkülöníteni a nyugdíjasok támogatására, hogy kisebbségben kormányoznak.

A parlament munkájának blokkolását további politikai nyomásgyakorlásnak tekinti az előrehozott választás kikényszerítésére.

Az ellenzéki képviselők nagyon jól tudják, hogy nehéz helyzetbe kerülnek az emberek, ha nem segítünk nekik. Szükségük van a parlament segítségére, és önök hátat fordítanak nekik. Nem a kormánynak, hanem az ország polgárainak, és csakis azért, mert a saját hasznukat remélik ettől”

– írta bejegyzésében a kormányfő.

Heger azt is hozzátette, álságos dolog az emberekkel szemben az előrehozott választás erőltetése Robert Fico, a Smer-SD, és Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke részéről.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.