2024. április 3., 08:16
Frissítve: ápr. 3. 16:36

Fej-fej mellett Pellegrini és Korčok

Megoszlik a közvélemény-kutatók előrejelzése.

elnöki palota
Fotó: TASR

Peter Pellegrini nyerné az elnökválasztás második fordulóját a szavazatok 50,8 százalékával. Ivan Korčok a szavazatok 49,2 százalékát szerezné meg - derül ki a Focus ügynökségnek a Markíza televízió számára készített felméréséből. A felmérés március 28. és április 2. között készült, 1015 válaszadó bevonásával.

Megoszlik a közvélemény-kutatók előrejelzése

Az NMS Market Research ügynökség a SME napilap megbízásából készített felmérése szerint viszont Ivan Korčok 51,7 százalékos eredménnyel nyerné meg az államfőválasztás második fordulóját.

Peter Pellegrinit a megkérdezettek 51,1%-a választaná, míg Ivan Korčokra a válaszadók 48,9%-a voksolna az államfőválasztás második fordulójában – derült ki a Median SK felméréséből, amelyet március 28. és 31. között végeztek, 1 218 fő bevonásával. Az ügynökség szerint a részvételi hajlandóság 53%-on áll, vagyis közel ugyanannyian járulnának az urnákhoz, mint az első körben.

Ivan Korčok nyerné az elnökválasztás második fordulóját a szavazatok 50,1 százalékával. A választók 49,9 százaléka Peter Pellegrinire szavazna – derül ki az Ipsos ügynökség által a Denník N számára készült közvélemény-kutatásból. A felmérés március 30. és április 2. között zajlott, 1057 válaszadó bevonásával. Az eredmény 48 százalékos választási részvételen alapul.

Van felmérés, amelyben nagyon vezet Korčok

Ivan Korčok nyerné az elnökválasztás második fordulóját a szavazatok 54,99 százalékával. Ellenfele, Peter Pellegrini a szavazatok 45,01 százalékát szerezné meg - derül ki a SCIO ügynökség által a Hospodárske noviny számára készített felmérésből. A közvélemény-kutatás március 25. és április 2. között zajlott, 1000 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek közül 60-an mondták, hogy még nem tudják, kire szavaznának, 49-en pedig azt, hogy nem mennek el szavazni.

Szerdán éjfélkor kampánycsend lép életbe, újabb közvélemény-kutatásokat sem lehet közölni. A választópolgárok szombaton reggel hét és este tíz óra között adhatják le szavazatukat.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.