2023. szeptember 1., 19:04

Fej fej mellett a Smer-SD és a PS

A közszolgálati RTVS megbízásából a Median SK 1002 ember megkérdezésével rangsort állított fel az egyes szlovák pártok támogatottságáról.

Hol van a Szövetség?
Illusztráció
Fotó: Facebook

A felmérés szerint a Smer-SD és a jobbára csak a mediális térben létező Progresszív Szlovákia (PS) egyaránt 17,8 százalékot szerzett volna, ha augusztus végén tartják a parlamenti választásokat.

A harmadik helyen a Republika végzett 10,2 százalékkal. A sorban következik a Hlas-SD (9,4 %), a Sme rodina (8,2 %) és a KDH (7,3 %).

Az 5 %-os  parlamenti küszöböt még átlépné az OĽANO a priatelia, Za ľudí és Kresťanská únia választási koalíció (7,1 %), az SaS (6,7 %), valamint az SNS (5,5 %).

Nem jutna be a törvényhozásba a Demokrati (3,6 %) és az ĽSNS (2,3 %).

Feltűnő és egyben érthetetlen, hogy a Szövetség adatai egyáltalán nem szerepelnek a szlovák sajtóügynökség tudósításában. Nem szeretnénk rosszindulatot feltételezni, sem a választók befolyásálásának szándékát, ennek ellenére megkérdőjelezhetőnek tűnik a felmérés szakszerűsége.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.