2024. május 12., 14:49

Erik Tomáš: A házelnöki poszt a Hlas pártot illeti meg

A Hlas-SD ragaszkodik ahhoz, hogy Richard Raši legyen a házelnök - ezt Erik Tomáš (Hlas)  munkaügyi miniszter jelentette ki az RTVS öt perccel tizenkettő előtt című politikai műsorában. A vitaműsor másik vendége Milan Majerský, a KDH elnöke volt.

Erik Tomas
Fotó: TASR

Erik Tomáš szerint, ha megnyitják a koalíciós szerződést, akkor az összes posztot újra kell tárgyalni. 

Milan Majerský, a KDH elnöke attól tart, a Hlas-SD és az SNS közötti konfliktus miatt sokáig senki nem tölti be a házelnöki pozíciót.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy a parlament elnöki posztja a Hlas-SD pártot illesse meg

- fogalmazott Tomáš, és felszólította a koalíciós partnereket, hogy tartsák tiszteletben a jelenlegi koalíciós megállapodást.

Szerinte ezt a témát a koalíción belül az európai parlamenti választást követően tárgyalják meg. Lehetetlennek nevezte, hogy a választást követően a Hlas-SD és a Smer-SD összefogjon az ellenzékkel.

Milan Majerský szerint szomorú, hogy a házelnöki pozíció máig nincs betöltve. Reméli, hogy ezt a problémát az európai parlamenti választást követően sikerül megoldani, ugyanakkor attól tart, hogy hosszú ideig nem lesz döntés ebben a kérdésben.

Kitértek a köztévé átalakításáról szóló törvényjavaslatra is. Tomáš elutasítja, hogy az új törvényjavaslat elfogadását követően megszűnne a kiegyensúlyozottság a köztévében. Elmondása szerint a Hlas-SD támogatni fogja a változtatásokat, mivel a párt által problémásnak tartott dolgok nem kerültek bele a törvényjavaslatba.

Majerský attól tart, hogy a köztévét egyetlen koalíciós párt veszi át. Szerinte a reklámarány növekedése is hozzájárulhat ahhoz, hogy megszűnjön a köztévé. Attól tart, hogy a regionális műsorszolgáltatás is ellehetetlenülhet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.