2021. december 8., 15:59

Enged a kormány, mégsem kell teszt városi tömegközlekedés járatain

Eduard Heger tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be, a távolsági buszokon, a vonatokon és a városi tömegközlekedés járatait csak az OTP-rendszer keretein belül lehet igénybe venni. Mára kiderült, ez nincs így!

autóbusz
Fotó: TASR/AP

A DenníkN számolt be róla, hogy a kormány által kiadott rendelkezések végülis nem teljesen egyeznek meg azzal, amiről a kormányfő tegnap beszélt.

Kiderült ugyanis, hogy a városi tömegközlekedés járatain nem vezetik be az OTP-rendszert.

A városi buszok, villamosok, trolik tehát továbbra is szabadon használhatóak, a nem oltottaknak sem lesz szüksége tesztre. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a távolsági járatokon mikorra vezetik be az OTP-rendszert. Erről a közlekedési minisztériumnak kell dönteni, bár korábban azt közölték, már péntektől számítani lehet a korlátozásokra.

Andrej Doležal közlekedési miniszter szerdán délután azt nyilatkozta, részéről "haladéktalanul" sor kerülhet a rendelet bevezetésére, ő már csak a tisztifőorvosra vár!

A tárcavezető szerint a kalauzok a legközelebbi állomáson leszállásra kényszeríthetik majd azokat, akik nincsenek beoltva, nem estek át a betegségen vagy nincs náluk teszt. A határozat szövegezése alapján a személyvonatokon sem lesz kötelező a teszt, csak a gyorsvonatokon, illetve az IC-, EC-járatokon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.