2022. november 19., 13:06

Elfogadták az orvosok a kormány ajánlatát, de van egy feltételük

A Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) szombati országos találkozóján megegyezés született, hogy visszalépnek az országos átlagbér 2,8-szorosára vonatkozó követelésüktől, egyúttal elfogadják a kormány 2,5-szeres bérre vonatkozó javaslatát.

Peter Visolajský
Fotó: TASR
Ma 15 órától a LOZ állasfoglalásával kapcsolatosan sajtótájékoztatót tart Eduard Heger kormányfő, Igor Matovič pénzügyminiszter és Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter.

A LOZ elnöke, Peter Visolajský hansúlyozta, visszalépnek a nem szakképzett orvosok bérének 1,7-szeresére vonatkozó követelésüktől, és elfogadják a kormány 1,4-szeres fizetéssel kapcsolatos ajánlatát. Egyúttal hozzátette,

a kormány javaslatára azzal a feltétellel bólintanak rá, hogy a ledolgozott évekkel kapcsolatos együttható 0,02-ről 0,03-ra emelkedjen.

Visolajský aláhúzta, abban az esetben hajlandóak megegyezni, ha a kormány megoldást kínál az orvosok másik hét követelésére is. Ha a követeléseik nem teljesülnek, november 30. után közel 2100 orvos távozhat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.