2022. szeptember 23., 12:44

Egymásnak ellentmondó vélemények az OĽANO-ban

A médiumokra kivetett különadók a jövőben komolyan veszélyeztethetik a magántelevíziók és-rádiók működését.

Egyik így, mások amúgy
Fotó: TASR/ma7
Kristián Čekovský - Róbert Halák

Így látja ezt Kristián Čekovský és Róbert Halák, a legnagyobb kormánypárt (OĽANO) két parlamenti képviselője, akik szerint ezt az elképzelést el kell felejteni.

Kissé meglepő, hogy az erről szóló törvénymódosító-javaslatot párttársuk, Milan Vetrák képviselő terjesztette be.

Čekovský, aki a parlament mediális bizottságának elnökeként a tévé- és rádióműsorokat sugárzó magántársaságok képviselőivel folytatott megbeszélést, kifejtette:

Ez a kormány nem teremthet olyan feltételeket, amelyek lehetővé tennék a következő kormányoknak, hogy veszélyeztessék a médiumok szólásszabadságát és függetlenségét."

Mint megjegyezte, további problémát jelent, hogy ez a javaslat a médiapiacnak csak egy részét érintené.

Párttársa, Róbert Halák a javaslatot diszkriminatívnak tartják és szerinte az is vitatható, hogy mely szolgáltatókra vonatkozna.

Emlékeztettek arra, hogy az így megadóztatni kívánt cégektől 100 millió eurós bevételt feltételeznek, miközben a médiapiacon a nyereség nagyjából 5 millió euró. Mivel ez elhanyagolható tétel, a két képviselő azt javasolta, hogy a médiumokat vegyék ki a tervezetből.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.