2020. november 13., 15:25

Egy évvel a Nyitra-Gímes vonalon történt tragikus buszbaleset után a teherautó sofőrjét gyanúsítják

Ma egy éve történt Nyitra közelében, Zoboralján az a tragikus buszbaleset, amelyben tizenkét ember vesztette életét, köztük négy gyerek. A baleset pontos okát azonban még nem határozták meg, a rendőrség egyelőre nem ad részletes tájékoztatást az esetről - mondta Viktória Borloková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jaroslav Maček, a Nyitrai Kerületi Ügyészség munkatársa megerősítette, hogy a nyitrai rendőrkapitányság nyomozója november 12-én általános veszélyeztetés ügyében gyanúsította meg a teherautó sofőrjét.

Szlovákia történelmének egyik legtragikusabb közlekedési balesetében 12 ember vesztette életét, 17-en megsérülteket. A Nyitra-Gímes vonalon közlekedő buszban főleg gyerekek utaztak az iskolából hazafelé, amikor a busznak nekicsapódott egy teherautó Malánta (Malanta) közelében.

A szemtanúk elmondása szerint a teherautó dombról lefelé jövet megingott, a sofőr elvesztette uralmat a jármű fölött és az ellenkező irányba haladt, majd a busznak ütközött.

A zsolnai Bírósági Mérnöki Intézet szakemberei egyelőre nem tudják pontosan a szörnyű tragédia okát. Szokatlan és érthetetlen volt, ahogy a teherautó haladt. Ezért egy kísérletet terveznek, amelyben rekonstruálnák a tehergépkocsi útját az ütközésig. Ugyanolyan tömegű és sebességű járművel végeznék a kísérletet, csak a megfelelő időjárási viszonyokra várnak. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.