2023. szeptember 22., 16:02

Dzurinda nem akar visszalépni

A Modrí, Most-Híd párt nem tervezi, hogy visszalép a parlamenti választástól - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Mikuláš Dzurinda, a párt vezetője.

Visszajönne
Mikuláš Dzurinda
Fotó: TASR
Nem a lemondás, nem a visszalépés, hanem ennek éppen az ellenkezője a helyes út Szlovákia számára a parlamenti választás után. A megoldás az ország lakosságának mozgósítása

- mondta Dzurinda. Szerinte főleg azokat kell megszólítani, akik el akarnak menni választani, de még nem tudják, kire szavazzanak, valamint az OĽaNO, az SaS vagy a Sme rodina csalódott szavazóit.

Szerinte a Progresívne Slovensko, a KDH és a Modrí, Most-Híd új energiát és tapasztalatot kínál. Ebben a felállásban nemcsak együttműködésre lennének képesek, hanem pozitív eredményeket is fel tudnának mutatni

– mondta Dzurinda.

Richard Sulík, az SaS elnöke csütörtökön (szeptember 21.) arra figyelmeztetett,

fennáll a veszélye, hogy sok demokratikus gondolkodó választó szavazata veszik, pedig éppen ezek a voksok lehetnének döntő fontosságúak a kormányalakításnál.

Kijelentette, ha a pártok úgy döntenének, hogy az SaS javára visszalépnek a választási küzdelemtől, a választás után kész tárgyalni velük a kormányprogram tartalmáról vagy kinevezésekről. Mint fogalmazott, el kell kerülni, hogy a Smer-SD, a Hlas-SD, a Republika és az SNS alakítson kormányt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.