2023. december 10., 13:28

Danko: Ha Pellegrini nem dönt időben, az SNS a saját útját járja majd

Az SNS időt adott Peter Pellegrininek, hogy minél előbb döntse el szándékát, indul-e az állomfőválasztáson, ellenkező esetben a párt a saját útját járja majd, jelentette be Andrej Danko, az SNS elnöke a Ta3 Politikában című vitaműsorában.

Parlamenti elnökválasztást szeretne
Andrej Danko
Fotó: TASR

Danko, az állítja ő nem szeretne államfő-jelölt lenni, habár a pártjában többen is felhozták a nevét a jelöléssel kapcsolatosan. Az SNS elnöke szerint Robert Fico kormányfő lenne az ideális államfő-jelölt.

Danko elmondta, hogy a pártján belül az ünnepek között döntenek arról, kit támogatnak a köztársaságielnök-választáson.

Amennyiben Pellegrini nem igényli az SNS támogatását az államfőválasztás első körében, elképzelhető, hogy más jelölt mögé állnak be. Az SNS megosztott a kérdésben, a párt egy része ugyanis Štefan Harabínt támogatná, ugyanakkor hallani olyan hangokat is, miszerint Andrej Dankónak kellene indulnia, akinek sikerült a nemzeti oldalt egységesítenie a parlamenti választás során.

Danko azt is elmondta, hogy az SNS a kormányon belül megbízható partner, semmiképpen nem az az érdekük, hogy veszekedjenek, és Robert Fico tudja, hogy számíthat az SNS-re. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy az SNS önálló politikát folytat, vannak saját érdekeik is, és  nemcsak azért vannak a kormányban, hogy a Smer és a Hlas javaslatait megszavazzák.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.