2024. február 21., 20:20

Csökkenti a kormány a menekültek lakhatási támogatásának összegét

Csökken a menekültek lakhatási támogatásának összege. A kormány szerdai döntése értelmében június 30-ig fizetik a hozzájárulást.

Kendy
Fotó: Kendy Éva

A lakásban vagy családi házban elhelyezett, egy személy után fizetett szállástámogatás összege éjszakánként öt euróra módosul. „A módosítás oka az, hogy a menekültek életkorától függetlenül azonos összegű legyen a támogatás, beleértve a 15 évnél fiatalabbakat is, akiknek az elszállásolása kiemelt fontosságú" - magyarázta a kormány.

A rendelet meghatározza továbbá az elszállásolásért fizethető támogatás maximális összegét a szobák száma alapján. Az egy szoba kiadása után fizetett támogatás összege maximum 390 euró lesz. Két szoba után legfeljebb 540, három szobáért legfeljebb 720, négy vagy több szoba után pedig 900 eurót fizet az állam.

A rövid távú elszállásolásra szolgáló, nem lakáscélokra használt helyiségek bérbe adói a 15 évnél idősebb menekültek után 12 helyett 10 euró hozzájárulást fognak kapni. A 15 évnél fiatalabbak után 6-ról öt euróra csökken a hozzájárulás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.