Csehországban vonatszerencsétlenség történt - több tucat a sérült

Frissítve: 11:56
2021. augusztus 4., 09:22
ma7

Csehországban szerda kora reggel, a Pilzeni kerület Milavče községe mellett két vonat ütközött. A hírek 28 sérültről szólnak, a cseh újságok ötven sérültről beszélnek.

cseh vasút

A szerencsétlenség helyszínére számos mentőkocsi és négy mentőhelikopter is érkezett - közölte a televízióval a tűzoltóság regionális szóvivője. Petr Poncar azt mondta, hogy egy Münchenből érkező expressz ütközött össze egy helyi járattal. A súlyos baleset körülményeit vizsgálják.

Karel Havlícek közlekedési és ipari miniszter megszakította munkaprogramját, és a helyszínre utazott. A Twitter közösségi portálon megjelent bejegyzésében a miniszter azt írta: a baleset oka valószínűleg az, hogy az expressz Domazlicénél nem állt meg a továbbhaladást tiltó piros lámpánál. A vonatközlekedés Domazlicénél egyelőre szünetel.

Csehországban az utóbbi időben több hasonló vonatbaleset is történt, általában egy-két halottal és egy-két tucatnyi sérülttel. A szerencsétlenségek oka minden esetben emberi hiba volt: valamelyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a piros lámpát.

A prágai sajtó azt írta korábban, hogy

Csehországban kevés a mozdonyvezető, ráadásul sokan túlterheltek, mert a nagyobb kereset érdekében túlórákat vállalnak, gyakran szabálytalanul. A

Cseh Vasutak vezetősége jelezte: felülvizsgálják a mozdonyvezetők munkáját szabályozó rendszert.

Kövesse facebook oldalunkat is!